Talvi

Videokuvaa talvisesta Harjureitistä. Kuvaaja Rasmus Paavola.

Harjureitin 6 m leveää kaksoisladun- ja luisteluhiihdon latuverkostoa on hiihtäjien käytössä 28 kilometriä. Klo 22.00 asti valaistun ladun osuus on 14 km, Toimintaloma – Vampulan Ulkoilumaja – Virttaan Eräveikkojen maja.

Varmalumiselle harjualueelle päästään toisinaan ajamaan ladut jo marraskuussa ja yleensä joulukuu on hyvää hiihdon aikaa. Tavallisesti koko latuverkostolla pääsee hiihtämään maaliskuun loppuun asti. Huhtikuun alussa hiihtokelit säilyvät pisimpään harjun pohjoispuolella ja harjun laella.

Ladut pidetään jokapäiväisesti hiihdettävässä kunnossa. Lumisateisina päivinä ne ajetaan kuntoon muutaman tunnin aikana lumentulon loputtua.

Hiihdon lomassa voit tutustua myös ladunvarren luonto-, geologia- ja pohjavesitauluihin. Eikä niin huonoa ilmaa olekaan ettei tutustuminen onnistu Myllytuvalla, jonne on ajotien lisäksi hiihtolatu.

Harjureitin sää- ja hiihto-olosuhteista saat tietoa Sää- ja latutiedot -välilehdeltä.

Latuverkosto on tehty ”sunnuntaihiihtäjiä” ajatellen. Siinä ei ole pitkiä yhtämittaisia nousuja eikä jyrkkiä laskuja. Latuverkoston kokonaiskorkeuserot ovat kuitenkin huomattavat ja maaston käyttö tekee siitä mielenkiintoisen ja vaativankin hiihtäjän tarpeet tyydyttävän.

Kaikki paikoitusalueet ovat hoidettuja. Tullessasi isolla joukolla tai bussilla, esim. hiihtoloman sesonkiviikonloppuina, isot paikoitusalueet löydät Toimintalomalta,  Vampulan Ulkoilumajalta ja Virttaan Eräveikkojen majalta.