Muut kohteet

Kotasauna

Kotasauna on persoonallinen halkaistuista puista tehty sauna. Käyttäjät kehuvat sen makoisia, happirikkaita löylyjä. Saunasta voi niin talvella kuin kesälläkin pulahtaa uimaan. Kotasaunan etuhuoneena on pukeutumistila ja saunan edessä suuri katosalue, jossa on ulkotulipaikat, useita pöytiä ja runsaasti istuinpenkkejä. Ison katosalueen toisella puolen on talvilämmin Luppokota, jonka tulille mahtuu noin 25 hlöä.

Huom! Metsäsauna ja varaustupa palaneet tulipalossa maaliskuussa 2019.

Jatkotoimista kerrotaan näillä sivuilla myöhemmin.

Metsäsauna

Metsäsauna sopii omatoimiselle käyttäjälle niin hiihto- kuin ulkoilulenkin jälkeiseen saunomis- ja peseytymiskäyttöön. Sen voi vuokrata myös yhdessä varaustuvan kanssa lyhyempään tai pidempään käyttöön. Sauna on puulämmitteinen. Kiukaan vieressä on erillinen puilla lämmitettävä muuripata. Hyvä vesi saunaan tulee seinässä olevaa nappia painamalla kaivosta, josta sen nostaa uppopumppu. Idyllisen metsäsaunan etuosassa on tilava pukeutumishuone. Saunomisen jälkeen aikaa voi viettää varaustuvassa tai noin 50 metrin päässä olevan turvekammin tulilla.

Varaustupa

Varaustupaa ja sen vieressä olevaa metsäsaunaa voi vuokrata päivä- ja yöpymiskäyttöön.

Tupa on lämpöeristetty ja siinä on tehokas kamiina lämmönlähteenä ja ruuanlaittoon kamiinan päällä on keittolevy. Tuvasta löytyy jääkaappi ja ruuanlaittoon sopivia keittämis-, paistamisvälineitä. Tuvassa on makuulaverit, patjat ja peitot.

Myllytupa

Myllylähteen alueelta löydät mm. toimivan lirikaivon, lähteen ylivirtaaman havaintokohteen sekä Myllytuvan pohjaveden ja geologian näyttelyn.

Myllytupa on lämpöeristetty ja tuvassa on tehokas puukamiina. Tuvan ulkopäädyssä on katos, jossa on pöytä ja penkkejä. Pihassa on lisäksi iso pöydillä ja penkeillä varustettu grillauskatos.

Lisätietoa www.toimintaloma.fi