Muut kohteet

Kotasauna

Kotasaunan on persoonallinen halkaistuista puista tehty sauna. Käyttäjät kehuvat sen makoisia, happirikkaita löylyjä. Saunasta voi niin talvella kuin kesälläkin pulahtaa uimaan. Kotasaunan etuhuoneena on pukeutumistila ja saunan edessä suuri katosalue, jossa on ulkotulipaikat, useita pöytiä ja runsaasti istuinpenkkejä. Ison katosalueen toisella puolen on talvilämmin Luppokota, jonka tulille mahtuu noin 25 hlöä.

Metsäsauna

Metsäsauna sopii omatoimiselle käyttäjälle niin hiihto- kuin ulkoilulenkin jälkeiseen saunomis- ja peseytymiskäyttöön. Sen voi vuokrata myös yhdessä varaustuvan kanssa lyhyempään tai pidempään käyttöön. Sauna on puulämmitteinen. Kiukaan vieressä on erillinen puilla lämmitettävä muuripata. Hyvä vesi saunaan tulee seinässä olevaa nappia painamalla kaivosta, josta sen nostaa uppopumppu. Idyllisen metsäsaunan etuosassa on tilava pukeutumishuone. Saunomisen jälkeen aikaa voi viettää varaustuvassa tai noin 50 metrin päässä olevan turvekammin tulilla.

Varaustupa

Varaustupaa voi vuokrata päivä- ja yöpymiskäyttöön ja sen vieressä olevaa metsäsaunaa.

Tupa on lämpöeristetty ja siinä on tehokas kamiina lämmönlähteenä ja ruuanlaittoon kamiinan päällä on keittolevy. Tuvassa jääkaappi ja ruuanlaittoon sopivaa keittämis-, paistamisvälineitä. Tuvassa makuulaverit, patjat ja peitot.

Myllytupa

Myllylähteen alueelta löydät mm. toimivan lirikaivon, lähteen ylivirtaaman havaintokohteen ja sekä Myllytuvan pohjaveden ja geologian näyttelyn.

Myllytupa on lämpöeristetty ja tuvassa on tehokas puukamiina. Tuvan ulkopäädyssä on katos, jossa pöytä ja penkkejä sekä pihassa iso pöydillä/penkeillä varustettu grillauskatos.

Lisätietoa www.toimintaloma.fi