Harjureitti täydentyi kuntoportailla

Harjureitin Näköalalaavun jyrkänteeseen valmistuvat kuntoportaat ovat valmistuneet!  Portaat tehtii kahteen eri jyrkyyteen reilun 60 metrin matkalle, askelmia ylös Porsaanharjulle tuli 136.  

Portaiden puolivälissä on tilava levähdystasanne. Leveyttä portailla on sen verran, että kaksi kuntoilijaa mahtuu menemään rinnakkain.  

Mittava urakka on toteutettu Harjureittiä ylläpitävien kuntien toimesta ja siihen on saatu erityisavustusta Uudenmaan Ely-keskukselta.   

Portaiden rakentamisen lisäksi pari vuotta sitten uudistetun Näköalalaavun näköalaa parannetaan Metsähallituksen suostumuksella, karsimalla muutamia puita maiseman avartamiseksi. Haaveena olisi näkymä Pyhäjärvelle, mutta enempää lupia puiden kaatamiselle ei saatu.

Keväällä myös Turvekammi sai uuden katon ja sen pihaan uusittiin pöytäyhdistelmä. Taukopaikan kunnostamisen ohella paikalle johtava polku tehtiin esteettömäksi ja sen varrelle kunnostettiin nuotiopaikka. Esteetön polku lähtee Myllylähteen parkkipaikalta osoitteesta Myllylähteentie 44, Oripää. 

Harjureitillä on hyvät reitit niin maastopyöräilyyn kuin patikointiin sekä talvella laadukkaat ladut hiihtäjille. Taukopaikat tarjoavat hyvät puitteet eväs- ja lepohetkille.

Tule testaamaan kuntoa uusille portaille ja nauttimaan syksyisistä harjumaisemista!

Kuvat: Lauri Parviainen