Harjureitti on vuonna 1998 perustettu n. 28 km pitkä ulkoilureitti, joka sai vuonna 2016 virallisen ulkoreittistatuksen.

”Pikkulappina” tunnettu reitistö sijaitsee Varsinais-Suomen ja Satakunnan raja-alueella keskellä Lounais-Suomen ainoaa yhtenäistä harjujaksoa Säkylänharjun-Virttaankankaan alueella. Harjureitin kunnossapidosta vastaavat Loimaan ja Huittisten kaupungit sekä Oripään ja Säkylän kunnat.

Näiden uusien kotisivujen tekemiseen on saatu Euroopan maaseuturahaston kehittämisen Leader-rahoitusta. Leader-alueista rahoittajina olivat Jokivarsikumppanit, Joutsentenreitti ja Pyhäjärviseutu.

Lataa reittikartta [pdf]

Reittikartan mobiiliversio

Sää- ja latutiedot-sivu

Selvitys Harjureitin nykytilasta

Seuraa meitä Instagramissa

Syksyiset pitkospuut
Syksyinen klemelaavu
Klemelaavu kevät auringossa #harjureitti
Hyvä keli hiihdellä.#harjureitti
#harjureitti

Ajankohtaista

Unelmien liikuntapäivä 10.5.2022

Reitillä vietettiin valtakunnallista Unelmien liikuntapäivää aurinkoisessa kelissä. Harjureittiä ylläpitävät kunnat järjestivät teeman mukaisen liikuntapäivän ulkoilureitin näköalalaavulla ja sen edustalla olevissa kuntoportaissa. Vinkkejä tehokkaaseen porrasharjoitteluun saatiin Loimaan kaupungin liikunnanohjaajalta ja lisäksi tapahtumassa oli tarjolla Huittisten liikunnanohjaajan organisoimaa rastirataa. Liikuntapäivässä pääsi myös koeajamaan Virttaa Bikesin sähköfättäreitä sekä nauttimaan puffetin antimista. Keli tapahtumassa oli hieno, porukkaa oli paljon… Lue lisää »

Harjureitillä järjestetään koiravaljakkokilpailut 30.4.2022.

Harjureitillä järjestetään koiravaljakkokilpailut lauantaina 30.4.2022. Kilpailun lähtö ja maali sijaitsee Erä-Veikkojen majalla ja kilpailureitit kulkevat Erä-Veikkojen majan ja Kankaanjärven välisellä alueella. Tarkat kilpailureitit ovat merkitty reittikarttoihin: Reittikartta 2km ja Reittikartta 5km

Esan palsta

Esan palsta

Harjureitin puuhamiehen ja Toimintaloman mökki-isännän Esa Lähteenmäen mietteitä tällä palstalla  

Ota yhteyttä

Loimaan liikuntasihteeri Tarja Lähdemäki
tarja.lahdemaki@loimaa.fi, puh. 050 082 6359

Säkylän vapaa-aikapäällikkö Lauri Parviainen
lauri.parviainen@sakyla.fi, puh. 044 5171 011

Huittisten nuoriso- ja liikuntatoimen johtaja Teuvo Munkki
teuvo.munkki@huittinen.fi, puh. 044 560 4331

Oripään ma. vapaa-aikaohjaaja Tiina Kuikka
tiina.kuikka@oripaa.fi, puh. 040 197 7293

 

Anna palautetta!